fbpx

Udvidet Lænderyg Undersøgelse (ULRUS)

Klinikkens behandlere der udfører ULRUS er Nille Hald og Thomas Lohmann Rasmussen.

På klinikken tilbyder vi i samarbejde med Region Midtjylland udvidet rygudredning.  Formålet med undersøgelsen er at give de praktiserende læger et tilbud om undersøgelse af de rygpatienter, hvor lægen føler behov for en yderligere vurdering i forhold til egen udredning, for at kunne tage stilling til det videre forløb. Undersøgelsen skal give en stærk evidensbaseret udvidet rygundersøgelse hos specialuddannede fysioterapeuter, som skal finde frem til den bedst mulige behandling og handlingsplan for dig fremover. Senest 14 dage efter undersøgelsen, vil din henvisende læge modtage udredningsrapporten. OBS: På henvisningen fra din læge skal der stå: ”udvidet rygudredning”, og du skal ligeledes huske,  at oplyse, at det drejer som om udvidet rygudredning når du ringer og bestiller tid på klinikken.

Patienten kan forvente at blive undersøgt hos fysioterapeuten indenfor 1 uge efter patientens første henvendelse.

Undersøgelsen hos fysioterapeuten består af en udvidet første konsultation og kan i særligt komplicerede tilfælde udvides med op til to opfølgende konsultationer. Undersøgelsesresultatet sendes senest 2 uger efter første konsultation elektronisk til henvisende læge i form af en undersøgelsesrapport med fysioterapeutens anbefalinger til lægen omkring det videre forløb.
Økonomisk set påføres patienten ikke meromkostninger i forhold til vanlig henvisning. Denne undersøgelse tilbydes patienter med længerevarig lændeproblematik. Som patient skal man opfylde visse kriterier, der vurderes af den henvisende læge.