fbpx

Såler - indlæg til sko hos FysioHuset Skanderborg

Hos Fysiohuset Skanderborg får du – Individuelt fremstillede indlægs såler og behandling og træning af fodproblematikker.
Vi har specialiseret os i at udforme SuperSole indlæg og Formthotics indlæg, som er tilpasset den enkelte persons fodtype og behov.
Fejlstillinger i foden kan have stor indvirkning på hele bevægeapparatet og føre til kroniske skader i knogler, led, muskler og sener. Derfor er det vigtigt at tage disse fejlstillinger alvorligt og sørge for at korrigere dem, enten ved øvelser eller individuelt tilpassede indlæg som kan hjælpe med at støtte foden i den optimale stilling og dermed undgå unødige bevægemønstre og smerter i bevægeapparatet.

SuperSole indlæg - Tilpasset din fod

SuperSole indlæg er individuelt tilpassede indlæg til sko, som bliver lavet på baggrund af en grundig fysioterapeutisk undersøgelse. Indlæggene hjælper med at korrigere fejlstillinger i foden og støtte den i dens optimale stilling. De kan også aflaste ømme punkter og dermed nedsætte smerter og skader i knogler, led, muskler og sener.

 

såler

SuperSole indlæg kan være en god løsning for personer med fødder, som afviger fra neutralstillingerne i en sådan grad, at det giver dem smerter. Det kan være stillinger som platfod, skæv forfod, nedsunken forfod, hulfod og hurtig/for voldsom pronation (en naturlig stødabsorberende bevægelse). Hvis du har en af ovenstående fodtyper eller er i tvivl om, hvorvidt du har behov for et indlæg til dine sko, kan du få en undersøgelse hos en af vores specialiserede fysioterapeuter.

Formthotic - tilpasssede skumindlæg

Formthotics er en anden type individuelt tilpassede indlægssåler, der kan hjælpe med at korrigere fejlstillinger i foden og lindre smerter i kroppen. Disse såler er fremstillet af et unikt skum materiale, som følger fodens naturlige kurver og støtter den på en måde, som hvis du stod i sand på strandens.

formthotic såler

Formthotics sålerne er designet til at have en kurvet/bølgende del, som passer perfekt til foden og giver den støtte i svangen, hvor det er nødvendigt. Den forreste del er så flad som muligt hvilket gør det muligt for sålen at passe i alle typer sko, som gør det let at  få dem brugt hverdagen.

Formthotics sålerne kan bruges til mange ting, herunder sport, arbejde og hverdagsbrug. De kan også bruges til at supplere andre behandlingsformer såsom fysioterapi og træning.

Såler kan afhjælpe og støtte  mange forskellige problematikker såsom :

Behandling af skader

Fejlstillinger i foden kan have stor indvirkning på skader/problemer i knogler, led, muskler og sener. Derfor kan indlæg være en effektiv behandling og hjælp til mange skader :

 • Plattfodethed
 • Hulfodethed
 • Overpronation
 • Supination
 • Achilles smerter
 • Hælspore
 • Plantar fasciitis
 • Skinnebensbetændelse
 • Knæsmerter
 • Hofteproblemer
 • Rygproblemer

Vores fysioterapeuter vil undersøge dig grundigt for at finde ud ad, hvorvidt dine skader skyldes fejlstillinger i foden. Hvis vi vurderer, at indlæg kan være en del af behandlingen, vil vi udforme indlæggene tilpasset din fodtype og dine behov.

Træningsøvelser

Udover individuelt tilpassede såler og indlæg til sko vil der altid blive taget udgangspunkt i at gøre foden, ankel osv mere stærk og stabil. Derfor inkluderer alle vores behandlingsforløb også træningsøvelser, der er skræddersyet til den enkelte patients behov.

Selvom man har fået tilpasset såler eller indlæg til sko, er det stadig vigtigt at træne og styrke fødderne og anklerne for at opretholde en god balance og forebygge skader i fremtiden. De træningsøvelser, vi tilbyder, er designet til at styrke musklerne i foden og ankel, forbedre fleksibiliteten og koordinationen, og dermed hjælpe med at lindre smerter og korrigere eventuelle fejlstillinger.

Vi vil altid tilpasse træningsprogrammet til den enkelte patients behov og målsætninger. Vores erfarne fysioterapeuter vil sørge for at vejlede og motivere dig under træningen, så du opnår de bedste resultater og kan fortsætte med at nyde en aktiv livsstil uden smerter og ubehag.

Vi sætter en ære i at tilbyde personlig og individuel behandling, hvor hver enkelt patients behov og problematikker bliver grundigt undersøgt og analyseret. På den måde kan vi skræddersy den rette behandlingsplan og tilgang til den enkelte patient.

Kontakt os i dag for at høre mere om vores behandlingsmuligheder og individuelt tilpassede såler og indlæg til sko. Vores erfarne fysioterapeuter står altid klar til at hjælpe dig med at finde den bedste løsning for netop dig og dine problematikker.

 • Når du får lavet indlæg hos os er der mulighed for at få tilskud fra Sygesikring Danmark.
 • Hvis du har fået en bevilling til såler/indlæg fra kommunen ( §112 – vedr. personlige hjælpemidler) kan du bruge os som leverandør til sålerne. Ved kommunen vil du blive foreslået Sahva men du kan godt vælge os som ekstern leverandør.
 • Hvis du ikke har fået bevilling til såler kan du ansøge din kommune ved at trykke her.