fbpx

Tapening

Tapening er en teknik, hvor en elastisk tape påføres på huden for at støtte, aflaste eller korrigere en bestemt del af kroppen. Der er forskellige typer af tape, der kan bruges til forskellige formål.

Fast tape, også kendt som sports tape eller strapping tape, bruges ofte til midlertidig aflastning eller støtte af led og muskler. Det er normalt mere stift og mindre elastisk end kinesio tape og dynamic tape.

Kinesio tape og dynamic tape er mere elastiske og fleksible end fast tape. De kan bruges til at facilitere eller forbedre en bestemt bevægelse eller holdning, samt reducere hævelse og inflammation ved akutte skader. Kinesio tape bruger en særlig teknik til at løfte huden og musklerne under tapen, mens dynamic tape bruger en patenteret viftemønster for at skabe en biomekanisk effekt.

På klinikken kan tapening bruges til at behandle en række tilstande, såsom hælspore, achillestendinopati, springerknæ, muskelfiber skader og holdningskorrigering. Tapening kan være en effektiv del af en omfattende behandlingsplan og bør udføres eller læres hos fysioterapeuten for korrekt brug.