Nakke og skulder

Nakke og skulder smerteproblematikker kan være en kombinationsproblematik og smerterne kan stråle ud til nærliggende områder, hvilket kan gøre det svært at lokalisere smerten. Hos FysioHuset Skanderborg tilbyder vi en grundig undersøgelse af din problemstilling og kommer med et forslag til et behandlingsforløb. Vores fysioterapeuter har en bred vifte af kompetencer indenfor nakke og skulder behandling.

Vi kan behandle afklemning, indeklemning, impingement, frossen skulder, SLAP læsion, ledlæbeskade, rotatorcuff smerter og læsion, slidgigt i skulderen, skulderblads-smerter/problemer, AC ledssmerter og sportsskader.

13% af danskerne har smerter i nakken lige nu og 25% har haft nakke-skuldersmerter inden for de sidste 14 dage. Muskelspændinger, der opstår på grund af fejlbelastning af områdets muskulatur, kan være årsagen til smerten. Udover smerter kan der være nedsat bevægelighed i nakken, træthedsfornemmelse i skulder og arme, myoser over skulderåget og mere. Der er ofte en sammenhæng mellem hovedpine og skulder/nakkesmerter.

Skulderregionen og nakken påvirker hinanden pga. muskel- og led samspillet samt nerveforløbet fra nakken og ud til armene og er derfor et fokusområde. Undersøgelsen fokuserer også på de indre organer, da smerter kan udstråle fra fx leveren og give referrede smerter til et andet område som bl.a. kan være nakken. Funktionel hæmning af leveren og/eller bindevævet omkring den kan påvirke kroppen som en helhed.

Skuldersmerter er en almindelig tilstand, og hvor mange og hvor ofte folk oplever det, kan variere afhængigt af en række faktorer, herunder deres alder, aktivitetsniveau, arbejde og livsstil. Nogle undersøgelser har vist, at mellem 20% og 50% af befolkningen vil opleve skuldersmerter på et eller andet tidspunkt i deres liv.

Skuldersmerter kan være forårsaget af en række tilstande, såsom skulderimpingement, rotator cuff-skade, bursitis, arthritis eller senebetændelse. Disse tilstande kan påvirke folk i alle aldre og kan skyldes gentagne bevægelser, overbelastning, traume eller aldersrelaterede degenerative forandringer.

Det er vigtigt at få en ordentlig diagnose og behandling, hvis du oplever skuldersmerter, da ubehandlede skader kan føre til yderligere skader og begrænse din livskvalitet.

Fysioterapi kan hjælpe med genoptræning af f.eks operation skulderprotese, AC leds resektion, og Scapula dyskinesi/englevinge, skulder impingement, bursit og mange andre. Det er vigtigt at komme i gang med øvelser for at genvinde så meget funktion over skulderen som muligt. Scapula dyskinesi kan i langt de fleste tilfælde behandles med et længerevarende og målrettet behandlingsforløb. Vores fysioterapeuter har hjulpet mange med denne funktionsnedsættelse både i den specialiserede genoptræning.