fbpx

Krummerik - Peyronies sygdom

Peyronies sygdom, også kendt som krummerik, er en medicinsk tilstand, der påvirker penis og forårsager unormal krumning eller bøjning under erektion. Tilstanden skyldes dannelsen af arvæv (plaque) i det erektile væv i penis.

Arvævet dannes som et resultat af fibrose, en unormal ophobning af bindevæv, og det fører til stivhed og tab af elasticitet i det berørte område. Som følge heraf kan penis blive krum eller bøjet under erektion, og dette kan medføre smerte, vanskeligheder med at opnå eller opretholde en erektion samt seksuel dysfunktion.

Behandlingen af Peyronies sygdom kan variere afhængigt af symptomerne og sværhedsgraden af tilstanden. En af de behandlingsmuligheder, der er blevet anvendt med succes, er shockbølgeterapi (også kendt som ekstrakorporeal shockbølgebehandling eller ESWT).

 

Shockbølgeterapi involverer anvendelse af højintensive akustiske bølger på det berørte område af penis. Disse bølger hjælper med at nedbryde arvævet og stimulere væksten af ​​nyt væv. Behandlingen udføres normalt som en række sessioner over flere uger eller måneder.

Fysiohuset Skanderborg er en klinik i Skanderborg, Danmark, der tilbyder forskellige former for fysioterapi og behandlinger. Det er muligt, at de tilbyder shockbølgeterapi som en del af deres behandlingsmuligheder for Peyronies sygdom. Hvis du er interesseret i at få behandling hos dem, vil det være bedst at kontakte klinikken direkte for at få detaljerede oplysninger om deres tilbud og behandlingsprotokoller.

 

shockwave-peyronies
peyronies